El president espanyol Pedro Sánchez pretén allargar l’estat d’alarma durant tot el mes de maig. Sánchez preveu mantenir la unitat d’acció i el comandament únic, des del seu executiu, de les possibles mesures de relaxament del confinament que podrien seguir aquesta mateixa setmana si res no es torça.

PUBLICITAT

El govern espanyol ha deixat a criteri de cada municipi que els veïns que viuen a prop de les platges puguin anar-hi, amb el qual les normes són diferents a cada poble o ciutat del litoral català.

Espanya registra aquest dilluns 331 morts per coronavirus en 24 hores. Això suposa un lleuger repunt respecte diumenge i situa la xifra total de defuncions en 23.521. Pel que fa al nombre de nous contagis, n’hi ha 1.831 més confirmats per PCR, que eleven el total a 209.465. La bona notícia la troben en el nombre de persones que han superat la malaltia, des de l’inici de la crisi ja s’ha donat d’alta més de 100.000 persones.

Sanitat reclama responsabilitat amb la sortida dels nens: «Un pas enrere pot ser molt més dur». Fernando Simón insisteix que el compliment de les mesures de distanciament és clau per no tornar a posar en risc la població i el sistema sanitari.

Comença l’estudi que ha de determinar l’abast real del coronavirus a Espanya. L’estudi de seroprevalença es farà en 36.000 llars d’arreu de l’Estat per saber quanta gent ha passat el virus i podria haver generat immunitat.

La corporació Abertis inicia contactes per poder allargar els seus contractes de peatges, com el de l’AP-7, i poder compensar la caiguda del trànsit a causa del confinament i les restriccions a la mobilitat. Apunten que la companyia ha començat a parlar amb el govern espanyol perquè les seves concessions s’ampliïn durant el mateix temps que duri l’estat d’alarma.

A Tarragona, la demanda d’aliments incrementa un 40% a la demarcació durant la crisi de la covid-19. El Banc dels Aliments té capacitat per cobrir-la fins al maig i prepara noves accions per augmentar les donacions.

I en la vessant esportiva, la 100a edició de la Volta Ciclista a Catalunya es posposa a la última setmana del mes de març del 2021. El nou calendari internacional no deixava gaires dates lliures aquest any. La centenària edició de la cursa vol tenir les millors figures mundials i les millors condicions.

PUBLICITAT