La desescalada a l’estat tindrà quatre fases per tornar a la nova normalitat a finals de juny i es farà per demarcacions. Cada fase durarà dues setmanes i s’avançarà a la següent etapa si els indicadors sanitaris apunten que és possible continuar.

PUBLICITAT


A hores d’ara ens trobem en la fase 0 i dilluns 4 de maig podran obrir alguns locals amb cita prèvia, com les perruqueries i els restaurants amb menjar per a portar. Els esportistes professionals podran tornar a entrenar de manera individual també a partir de dilluns. També s’inclou en aquesta fase fer exercici a l’exterior de forma individual, a partir d’aquest dissabte.

La primera fase començarà l’11 de maig. Bars i restaurants podran obrir les terrasses i també hotels i allotjaments turístics, excloent les zones comunes. Els sectors agroalimentari i pesquer podran recuperar les activitats. I també els petits comerços i els llocs de culte. En l’àmbit esportiu, reobriran els centres d’alt rendiment i es permetrà l’entrenament en les lligues professionals.
En la fase 2, a partir del 25 de maig, es preveu la reobertura de cinemes i teatres, amb un aforament limita i es permetrà obrir l’espai interior dels locals amb un terç de l’aforament. El nou curs escolar començarà al setembre. En la tercera fase es flexibilitzarà la mobilitat i s’haurà de mantenir la distància social de dos metres als comerços.

Moment de repassar xifres referents al coronavirus. Cinc noves defuncions eleven a 326 la xifra total de víctimes al Camp de Tarragona. També segueixen pujant els positius per Covid-19, s’hagin fet o no la prova, i ja en són més de 7.500. En el que portem de pandèmia, 750 persones han rebut l’alta als hospitals del territori.

A Catalunya se superen les 10.000 morts per coronavirus notificades per les funeràries. Pel que fa als casos positius amb prova i els sospitosos, la xifra total s’enfila fins a 162.779.

I acabem dient que els viticultors de la DOQ Priorat impulsen la venda d’una caixa de vi solidària a través del portal web vinsdeviticultorsdoqpriorat.com. Amb cada caixa de vi venuda, els viticultors aportaran 6€ a la investigació de la Covid-19. Es tracta d’una iniciativa única neix amb la voluntat de garantir la collita del 2020 a la denominació d’origen.

PUBLICITAT