Al Camp de Tarragona, la jornada d’ahir es va tancar amb dues noves morts per coronavirus. La xifra total de defuncions s’enfila a les 328, 89 de les quals a les residències de gent gran, on aquest dimecres es va produir una nova mort. Pel que fa als contagis, segueixen repuntant, ahir es van produir 342 casos nous. Pel que fa a altes, s’eleven a 766.

PUBLICITAT

A Catalunya augmenten els casos de Covid-19 però la xifra de morts es manté a la baixa. hi ha 2.652 positius que eleven el nombre total a 54.324, la segona dada rècord des de l’inici de la pandèmia. Ja s’han donat més de 30.000 altes.

UGT i CCOO plantegen l’1 de Maig com un “homenatge” als treballadors essencials en la crisi del coronavirus. Els sindicats alerten que la meitat dels 41.000 aturats de la demarcació de Tarragona no reben cap ingrés.

Les obres d’emergència per reparar els danys del Glòria a l’Ebre i Tarragona es reprenen la setmana que ve. El govern espanyol anuncia l’aixecament de la suspensió temporal i preveu finalitzar-les a finals de juny.

Valls aprova definitivament un pressupost de 28,6 milions d’euros. Per combatre les conseqüències de la crisi sanitària l’oposició ha reclamat un catàleg que unifiqui les ajudes previstes mentre el govern ha anunciat la creació de dues taules de treball: una social i l’altre econòmica.

L’Associació Empresarial Química de Tarragona s’adhereix a l’Observatori de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona. La decisió s’emmarca en el compromís de les empreses que formen els polígons tarragonins per protegir el medi ambient.

La Federació Catalana de Bàsquet acorda que la temporada 2019-2020 finalitzi de forma definitiva en totes les seves competicions, ara ja incloses les de categoria sènior i preferent, que havia decidit mantenir actives en la seva última reunió del passat 23 d’abril. Segons el comunicat de la Federació, s’està treballant en nous models de competicions per a la següent temporada.

L’arribada de la calor podria frenar encara més l’expansió del coronavirus. El Meteocat i l’Hospital Clínic de Barcelona n’han fet un estudi basant-se en informes xinesos. Segons l’informe per sobre dels 20 la probabilitat d’expansió es reduiria a la meitat.

PUBLICITAT