Les inscripcions per a assistir presencialment als actes religiosos de la Festa Major de Sant Joan s’inicien dilluns 1 de juny. Les reserves per a les Completes, l’Ofici i el Vot del Poble es realitzaran a través de tres correus electrònics (completes2020@gmail.com, ofici2020@gmail.com, votdepoble2020@gmail.com) i en rigorós ordre d’inscripció. Només es podran reservar 2 places per persona, indicant el nom i cognoms. Amb tot, i per tal que les cerimònies puguin seguir-se també des de casa, els actes s’emetran en directe pel Facebook de la Parròquia de Sant Joan Baptista i de la Parròquia de la Mare de Déu del Lledó.

PUBLICITAT


Pel que fa als horaris, els actes mantenen els habituals: les Completes la nit del 23 de juny a les 21.45 hores, l’Ofici de Sant Joan el 24 de juny a les 11 hores i el Vot del Poble el 25 de juny a les 12 del migdia. En la cerimònia de Completes es mantindrà el ritual que inclou l’entrada de la relíquia al so de la gralla, el toc de castells amb l’orgue de Sant Joan i el ball de l’àguila. En el Vot del Poble també s’interpretarà el toc ofertori amb gralla.


Els aforaments d’ambdues parròquies es reduiran al 50% segons la normativa de desconfinament vigent i els actes compliran amb mesures de seguretat, higiene i distanciament. Es per això que s’haurà d’accedir als recintes amb mascareta, s’haurà d’arribar en l’horari esglaonat que assenyali l’organització, s’establirà un control d’accés en les portes i les parròquies facilitaran a l’entrada gel hidroalcohòlic. Dins dels recintes un servei d’ordre serà l’encarregat d’ubicar els assistents als seus seients, que guardaran en tot moment les distàncies de seguretat. Entre les mesures aplicades també es contempla la restricció d’agafar fulls o cançoners, la de tocar o besar imatges, o la de fer el gest de pau amb contacte físic, entre d’altres.

PUBLICITAT