La Xarxa Solidària de Valls consolida l’activitat de suport a les persones i col·lectius vulnerables més afectats per la crisi sanitària, econòmica i social generada per la Covid-19. Amb tres mesos de servei, la nova xarxa de voluntariat ha aglutinat els esforços de 47 vallenques i vallencs en diferents accions a favor de col·lectius més vulnerables, en especial gent gran o persones amb dificultats econòmiques i socials.

PUBLICITAT

En total s’han efectuat 22 actuacions. En concret, els voluntaris han atès 8 peticions de compra d’aliments i 4 més de medicaments. També s’han realitzar 6 trucades d’acompanyament com a suport psicològic i 2 derivacions al telèfon d’assessorament psicològic del Col·legi de Psicòlegs. Algunes d’aquestes actuacions engegades en el moment més crític de la pandèmia ja han finalitzat, però d’altres encara continuen a hores d’ara.

Durant el confinament 7 voluntaris han cobert cada dia el servei d’àpats a 18 domicilis, un projecte que encara continua actiu en aquests moments amb servei a 16 llars. La Xarxa també està participant de manera activa des del mes de juny en el projecte Passejades Terapèutiques de la Fundació Ginac, que ha comptat amb el suport d’una desena de voluntaris.

L’Ajuntament també vol agrair la tasca de les entitats que treballen amb voluntariat com són  Creu Roja, Caritas, La Taulada, Fundació Ginac, Associació Egueiro o la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, entre d’altres.

El consistori destaca l’esperit solidari de la Xarxa i expressa l’agraïment a totes les persones voluntàries que estan participant en un projecte al que se li vol donar un nou impuls en els propers mesos. L’objectiu és ampliar la base de voluntariat i engegar nous projectes de suport social de cara al setembre, acompanyat d’accions específiques de formació per donar als voluntaris més eines per realitzar accions de suport a persones que puguin necessitar d’ajuda.

PUBLICITAT