La Fundació i la Taula de Coordinació de la Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela han acordat ajornar la celebració prevista entre el 29 de gener i el 7 de febrer del 2021 a causa de la incertesa que s’ha generat per la crisi sanitària de la Covid-19.

PUBLICITAT

La decisió ha estat presa de manera col·legiada aquest dissabte al matí en una reunió a la sala d’actes del Convent del Carme on hi han assistit els patrons de la fundació i els caps de les comissions de treball.

En acabar la reunió, l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Farré, ha comunicat que les festes se celebraran quan es compleixin les garanties sanitàries.

Farré, que no s’ha volgut atrevir si les festes tindran lloc el 2022, ha explicat les reunions que ha mantingut ara fa unes setmanes, entre d’altres, amb l’epidemiòleg Antoni Trilla per a conèixer la seva opinió sobre la possible evolució de la malaltia. També ha anunciat que des del govern municipal es treballarà per adaptar-les a la situació actual i es posaran facilitats perquè tots els vallencs les puguin viure amb el màxim d’esplendor. Finalment, l’alcaldessa ha volgut agrair la feina de tots els membres de les comissions que, a pesar del confinament, han continuat treballant per tenir a punt els actes per poder celebrar-los quan pertocaria.

Per primera vegada a la història, Valls no celebrarà les Decennals en anys acabats en 1, encara que durant el segle XIX i principis del XX la ciutat va convocar unes festes extraordinàries per implorar els guariments del còlera i la febre groga.

PUBLICITAT