L’Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Futbol ha donat un suport majoritari aquest dijous al vespre al projecte per al futbol i futbol sala català presentat pel president Joan Soteras i la seva Junta Directiva. Amb un total de 330 assembleistes assistents, la pista principal de la Ciutat Esportiva de Blanes, les comarques gironines ha acollit la reunió anual del futbol i el futbol sala català, sent una de les Assemblees més multitudinàries dels últims anys, i amb àmplies mesures de seguretat sanitària i distanciament social entre totes les persones.

PUBLICITAT

Els assembleistes han donat llum verda al pla de competició per la pròxima temporada 2020-2021 proposat per part de la Junta Directiva l’FCF. Com a principal novetat, presentarà subgrups distribuïts per proximitat geogràfica i dues fases de competició a Primera i Segona Catalana, amb l’inici de lliga previst a partir del cap de setmana del 3 i 4 d’octubre, amb l’aplicació del protocol d’actuació elaborat de forma conjunta amb la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física per la represa de l’activitat esportiva a Catalunya.

Tanmateix, el nou pla de competició també donarà resposta davant qualsevol circumstància derivada de la nova situació sanitària. D’aquesta manera, preveu la declaració de temporada nul·la en cas de rebrot durant la primera fase, mentre que si la competició es troba en la segona fase, l’ordre de la classificació determinarà els ascensos i descensos.

En el capítol econòmic, el president Joan Soteras ha presentat en públic l’ajut més gran de la història de l’ens federatiu dirigit a clubs, federats i federades, amb una aportació acordada de més de 6,8M€ amb subvencions i bonificacions en el cost de la Mutualitat i de les quotes federatives, entre d’altres descomptes, per pal·liar la situació derivada de la covid-19 entre les entitats i futbolistes d’arreu del territori català. Alhora, es mantindran les campanyes Tots som un equip i #Orgullosa, d’impuls del futbol amateur tant masculí com femení, i es crearà una nova campanya dirigida als clubs de base masculina, per tal que les ajudes arribin a la totalitat dels clubs de Catalunya. A més, els comptes de la Federació també han estat avalats per la gran majoria d’assistents, amb l’aprovació d’un pressupost de cara l’any 2021 de prop de 27 milions d’euros, i l’anunci d’un superàvit de 280.000 euros corresponent a l’exercici tancat de 2019.

PUBLICITAT