Els alumnes de primària i secundària dels centres educatius de la ciutat han tornat avui a les aules després de sis mesos que fossin clausurades per començar un curs escolar excepcional. L’Ajuntament de Valls manté la coordinació i suport amb l’objectiu de minimitzar els riscos de contagi. En aquest sentit, els esforços organitzatius dels equips directius se centren a garantir tant com sigui possible l’estabilitat i l’estanqueïtat dels grups. L’objectiu és preservar la capacitat de la traçabilitat i garantir les mesures de seguretat i higiene que prescriuen als departaments de Salut i d’Educació de la Generalitat per fer front al coronavirus.

PUBLICITAT

Els centres educatius han desdoblat grups i han ampliat les plantilles de professionals. La regidora d’Educació i Política Lingüística, Teresa Rull, parla de les noves línies a Primària i Secundària que s’han creat en aquest nou curs davant de la reducció de ràtios a les aules.

El Departament d’Educació ha proporcionat mascaretes, gel hidroalcohòlic i termòmetres per prendre la temperatura als alumnes cada dia al matí en el moment d’accedir al centre. A la vegada, l’Ajuntament ha cedit algunes instal·lacions del Patronat Municipal d’Esports perquè els alumnes hi puguin fer gimnàstica o s’han construït algunes rampes per millorar les l’accessibilitat dels cotxets i cadires de rodes. També s’han pintat franges de colors en algunes voreres pròximes als col·legis perquè es respecti la distància interpersonal i s’han senyalitzat alguns carrers per restringir-ne el trànsit i evitar embussos.

D’altra banda, l’Escola de Música Robert Gerhard també reprèn avui les classes presencials amb grups reduïts i amb mesures de protecció necessàries per garantir la seguretat.

PUBLICITAT