Valls per la República, l’organisme que aplega les entitats i els partits independentistes de la ciutat, ha organitzat diversos actes per commemorar el tercer aniversari de l’1 d’octubre. Malgrat les limitacions que ha provocat la pandèmia de la Covid-19, tots els actors d’aquesta taula de coordinació han decidit de manera consensuada que volen continuar amb la unitat estratègica per fer efectiva la República Catalana.

PUBLICITAT

Els actes tenien lloc aquest dijous, a partir de les 10 del matí, amb una urna gegant que instal·lada a la plaça U d’Octubre amb l’objectiu que totes les persones dipositessin reflexions, desitjos i records d’aquesta data significativa. L’urna es mantenia oberta fins a les sis  de la tarda  amb la presència de voluntaris, els quals vetllaven perquè es complissin amb totes les mesures de seguretat.

El mateix dia, a les vuit del vespre, el Claustre del Convent del Carme acollia un acte polític unitari amb la lectura d’un manifest, projecció d’imatges de l’1O i la interpretació de l’himne nacional. Aquest acte tenia l’aforament limitat i calia inscriure-s’hi prèviament.

Durant dels dies previs a l’1 d’Octubre, des de Valls per la República també s’ha fet una crida a tothom perquè amb el coixinet #1OctubreAltCamp es pengessin fotografies o vídeos que ajudessin a entendre el que va succeir al país.

PUBLICITAT