La ciutat de Valls acollirà en el marc de la Fira de Santa Úrsula la presentació del sisè i darrer volum de l’Enciclopèdia Castellera, editada per Cossetània Edicions, l’editorial vallenca que des de la seva creació ha vetllat pels continguts castellers. L’acte tindrà lloc a la sala d’actes de l’equipament cultural de l’antic convent del Carme, espai estretament lligat al món casteller perquè actualment acull l’escola Enxaneta i perquè cada any aplega el Simposi Casteller de Catalunya. La presentació se celebrarà el 21 d’octubre a les 19 h i caldrà reserva prèvia d’entrada. Estaran disponibles on line a www.valls.cat i a les taquilles del Teatre Principal, des de les 10 h d’aquest divendres dia 9 d’octubre.

PUBLICITAT

Aquest sisè i últim volum de l’Enciclopèdia és miscel·lani i tracta de la relació que tenen els castells amb diverses disciplines: l’art (monuments castellers i obres pictòriques), fotografia (del 1839 al 2019), cinema (del segle XIX a l’actualitat), música (amb un estudi sobre el Toc de castells, la peça més emblemàtica), literatura, llengua i política. El volum també inclou un apartat sobre el Museu Casteller de Catalunya a Valls i “La biblioteca castellera”, en què la bibliografia sobre castells es presenta classificada temàticament. Un epíleg que combina l’experiència de la colla inclusiva dels Castellers de la Il·lusió amb la consecució, a finals del 2019, de l’anhelat 3 de 9 sense folre a càrrec de les dues colles dels Xiquets de Valls, clou aquest volum i l’obra, que es complementa amb un detallat índex onomàstic i toponímic de tot el conjunt.

La presentació a la ciutat quilòmetre zero del món casteller, també dins el marc del 10è aniversari de la proclamació dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO, anirà a càrrec de Dolors Farré, alcaldessa de Valls; Xavier Brotons, director de l’Enciclopèdia; Josep M. Martí, col·laborador del sisè volum, i Sergi Font, president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. El conjunt de la programació de la Fira de Santa Úrsula de Valls està coorganitzat per les colles Joves i Vella dels Xiquets de Valls i per l’Ajuntament de la ciutat, i s’inscriu en les activitats de Valls com a Antena Castellera de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de Catalunya, dependent del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

PUBLICITAT