El govern de la Generalitat ha aprovat un paquet de mesures –inicialment amb una durada de quinze dies— per intentar contenir l’augment de contagis per la covid-19. La principal mesura és el tancament de bars i restaurants, que podran continuar cuinant menjar per emportar. Una mesura que també aplica Andorra per intentar contenir la segona onada. La intenció de l’executiu és que les mesures entrin en vigor aquest divendres, però caldrà que prèviament rebin l’aval judicial. En aquest paquet, no hi ha mesures que afectin les escoles.

PUBLICITAT

Així mateix, el govern recomana a les empreses que facin teletreball sempre que sigui possible. En cas contrari, demana que s’evitin aglomeracions als llocs de treball i es facin entrades i sortides de manera esglaonada. El transport públic mantindrà el 100% de l’oferta, tot i una previsible reducció de la demanda.

Altres restriccions dictades pel govern són la suspensió de tota activitat comercial que comporti contacte físic, excepte les perruqueries. A més a més, es limita al 30% la cabuda als comerços de més de 400 metres quadrats i a les grans superfícies.

S’aplicaran restriccions similars als cinemes, teatre i llocs de culte, on la cabuda es limitarà al 50%. Pel que fa als gimnasos, la cabuda també serà del 50%, però caldrà cita per anar-hi. Finalment, se suspenen completament les festes, congressos i fires.

Així mateix, el govern manté la restricció de les trobades socials a 6 persones, però prohibeix beure i menjar a l’aire lliure. Els parcs, els jardins i les sales de jocs romandran tancats a partir de les vuit del vespre.

Finalment, les universitats començaran a fer classes virtuals a partir de demà i queden suspeses les competicions esportives territorials.

PUBLICITAT