L’Audiència Nacional ha absolt el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana, l’exsecretari general d’Interior, Cèsar Puig i l’exdirector general dels Mossos Pere Soler pels fets del setembre i octubre del 2017, els quals coincideixen amb la celebració del referèndum de l’1 d’Octubre. La sentència del tribunal té el vot particular de la seva presidenta, Concepción Espejel, que aposta per una condemna per sedició. La sentència es va notificar dimecres al matí.

PUBLICITAT

La fiscalia demanava deu anys de presó per a Puig, Trapero i Soler per un delicte de sedició o amb l’alternativa de 20 mesos d’inhabilitació per desobediència. Per a Laplana es va demanar quatre anys per sedició o un d’inhabilitació per desobediència.

El judici es va celebrar a Madrid entre els mesos de gener i març. Es va veure uns mesos interromput per la pandèmia de la Covid-19.  La vista oral va finalitzar al començament d’estiu.

La fiscalia, que inicialment acusava per rebel·lió, finalment va acusar només per sedició i fins i tot va obrir la possibilitat a condemnar només per desobediència. Les diferències de criteri entre els tres magistrats han endarrerit la publicació de la sentència.

PUBLICITAT