El grup municipal de la CUP ha traslladat les seves propostes en relació a les ordenances fiscals del 2021 a l’equip de govern de l’Ajuntament de Valls. Des de la candidatura rupturista defensen la necessitat de treballar per unes ordenances més progressives.

PUBLICITAT

La formació independentista considera que “ara, més que mai, s’ha d’aprofitar la potencialitat política d’una eina tan bàsica com les ordenances fiscals, fent que qui té més pagui més”. En aquest sentit, des de la candidatura s’oposen a les bonificacions universals i demanen que s’hi incorporin criteris de renda. És el cas, per exemple, de la bonificació relativa a les famílies nombroses de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI).

En el mateix sentit, des de la CUP proposen modificar les taxes d’escombraries, de subministrament d’aigua i de llar d’infants per fer-les progressives. “En el cas d’aquestes taxes la possibilitat d’aplicar criteris de renda és directa, sense necessitat de fer-ho a través de bonificacions”, defensen. Així, doncs, proposen una tarifació per trams on, a mida que la renda de la persona o la unitat familiar sigui major, també ho sigui la quota a pagar.

Més enllà d’aquelles propostes dirigides a incorporar criteris de renda a les ordenances, des de la CUP també consideren necessari bonificar a aquelles persones o empreses que aposten per l’eficiència energètica o les energies renovables. Per exemple, la formació proposa una bonificació per eficiència energètica a l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), que hauria d’anar acompanyada d’un criteri de renda, o una bonificació a l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) per aquelles empreses que utilitzin o produeixin energia a partir d’instal·lacions per a l’aprofitament d’energies renovables.

PUBLICITAT