Des d’aquest dilluns entren en vigor les mesures aprovades pel Procicat que es van publicar el passat dissabte al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). Unes mesures que permeten l’obertura de centres comercials, el pas del confinament municipal al comarcal de cap de setmana i que els equipaments d’arts escèniques i musicals, i els actes religiosos i cerimònies civils, puguin acollir fins a 1.000 persones sense superar el 50% de l’aforament. En aquests últims casos, la resolució estableix que hauran de presentar una declaració responsable on s’informi de les característiques del sistema de ventilació i dels controls d’accés. La resolució també detalla les condicions de ventilació i d’accessos als equipaments.

PUBLICITAT

La resolució explica que la flexibilització de mesures se sustenta en un informe del director de l’Agència de Salut Pública de Catalunya que posa de manifest una estabilització de la velocitat de propagació del virus i una tendència a la disminució persistent» en els ingressos als hospitals, fet que permet una major activitat social i econòmica i aixecar algunes de les restriccions fins ara vigents.

Amb la resolució publicada al DOGC, es flexibilitzen restriccions que afecten centres comercials, activitats d’arts escèniques i musicals, actes religiosos i cerimònies civils, però amb condicions per reforçar la ventilació dels espais i establir controls d’accessos i mobilitat, que el DOGC concreta en dos annexos.

Pel que fa als centres comercials, en permet l’obertura, tot i que amb un aforament màxim al 30% i sempre que «es garanteixi una bona ventilació dels espais tancats mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació. La reducció de l’aforament s’haurà d’aplicar tant als establiments i locals comercials com a les zones comunes i de pas dels centres comercials. A més de la ventilació, els centres comercials hauran d’establir sistemes de control d’aforament i fluxos als establiments, i també als accessos, inclosos els aparcaments. A més, queda restringit l’accés i l’ús de les zones recreatives, com ara zones infantils, ludoteques o àrees de descans.

PUBLICITAT