El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de Situació Meteorològica de Perill per neu a les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona a partir de dijous. Segons el Meteocat, s’espera que la neu arribi per l’extrem sud i a partir de divendres s’estengui per la resta del territori.

PUBLICITAT

La nit de divendres a dissabte, la neu afectaria clarament la meitat nord de forma general. La neu també pot arribar fins la costa però, amb els gruixos més destacables al voltant de la serralada Prelitoral, Catalunya Central, altiplà Central i Prepirineu.

Protecció Civil va activar dilluns l’alerta del Procicat per una onada de fred amb una forta baixada de les temperatures a les cotes altes del Pirineu i Prepirineu de dimarts a dijous. S’espera que a les comarques de l’interior de Catalunya i del prelitoral central es puguin assolir temperatures extremadament baixes durant la nit i fins a mig matí.

Es demana, sobretot, reduir la mobilitat a les zones de risc.

PUBLICITAT