La Generalitat de Catalunya va anunciar aquest dijous la pròrroga durant set dies més de les mesures restrictives vigents per aturar els contagis de coronavirus. Així ho va detallar la consellera de Salut, Alba Vergés, qui va puntualitzar que s’ha decidit prorrogar set dies les mesures que estan vigents (des del 7 de gener) per frenar la transmissió de la malaltia, ja que es porten setmanes de creixement des de principis de desembre.

PUBLICITAT

Així doncs, s’allarga la prohibició de sortir del municipi si no és per motius laborals o una causa de força major, es manté el toc de queda a les deu de la nit i els centres comercials i les botigues que superin els 400 metres quadrats de superfície continuaran tancades. El cap de setmana obrirà només aquell comerç considerat essencial, és a dir, el d’alimentació, higiene i farmàcies. Aquesta mateixa setmana, el consell executiu va aprovar una partida de 10 milions d’euros provinents del fons de contingència per compensar amb un ajut únic de 2.500 euros els comerços afectats. 

PUBLICITAT