Aquest dilluns 15 de març es produeixen novetats en les restriccions per frenar la pandèmia de la Covid-19. En primer lloc, el confinament comarcal deixa d’existir i es permet la  mobilitat per tot el territori català. No obstant, només es permet per a persones de la mateixa bombolla i portant una declaració d’autoresponsabilitat. Les reunions podran ser de 6 persones.

PUBLICITAT

A més, la superfície de venda en els grans establiments s’amplia fins als 800 m2, mantenint l’aforament màxim d’un 30% i ​i poden reobrir les sales de joc, també amb un aforament limitat. Una altra novetat és que el comerç no essencial ja podrà tornar a aixecar la persiana aquest cap de setmana. Per contra, en el sector de la restauració no hi ha canvis.

En el terreny esportiu, es reprendran les competicions esportives federades de menors de 16 anys i la presència de públic en competicions, a excepció de les competicions estatals i professionals

A partir del divendres 26 de març i a les portes de Setmana Santa entraran en vigor noves mesures. Les reunions i trobades familiars i socials es limitaran a partir de llavors a un màxim de 4 persones en espais tancats, excepte quan visquin junts, i en espais privats no es permetran reunions amb persones no convivents.

PUBLICITAT