La preinscripció escolar per al curs 2021-2022 comença aquest dilluns i ho fa de manera completament telemàtica. Així, entre aquest dilluns i el 24 de març s’haurà de fer la preinscripció a educació infantil de segon cicle i primària; i del 17 al 24 de març ho hauran de fer els estudiants de secundaria. El tràmit es podrà fer a través de qualsevol dispositiu mòbil i les famílies que tinguin algun impediment per fer-ho es poden dirigir als centres educatius o a les oficines municipals d’escolarització. L’oferta per al proper curs és de 40.997 grups a infantil, primària i ESO. Es preveuen 3.241 alumnes menys a P3 i, per primera vegada hi haurà una reducció a 1r d’ESO, amb 2.579 estudiants menys.

PUBLICITAT

El Departament d’Educació ha impulsat el portal preinscripcio.gencat.cat on les famílies poden trobar tota la informació per completar el procés. Un cop feta la preinscripció i a partir del 19 d’abril es podrà fer el seguiment de la sol·licitud i al juny es podrà conèixer la plaça finalment obtinguda. La formalització de la matrícula serà del 14 al 18 de juny fins a 1r d’ESO i del 28 de juny al 2 de juliol entre 2n i 4t d’ESO.

Pel que fa als ensenyaments postobligatoris, el període anirà de l’11 al 17 de maig per a batxillerat i cicles de grau mitjà d’FP i d’arts plàstiques i disseny i del 25 al 31 de maig per a cicles de grau superior i d’arts plàstiques i disseny.

Quant a Valls, des d’aquest dilluns i fins el 24 de març es poden presentar les sol·licituds de preinscripció per als centres educatius. A la pàgina web de l’Ajuntament es pot consultar la documentació necessària, els criteris generals i els criteris complementaris.

PUBLICITAT