El passat dilluns 29 de març es realitzava l’Assemblea general ordinària de l’IEV presidida per Francesc Murillo. Degut a la situació sanitària actual, s’organitzava una assemblea virtual. Abans de començar l’assemblea, el president va voler  destacar l’excepcionalitat d’aquest darrer any provocada per la pandèmia que va obligar a tancar l’entitat al públic durant tres mesos i mig i que ha fet reprogramar nombrosos actes en funció de la situació de cada moment.

PUBLICITAT

El pressupost per al 2021 de l’Institut d’Estudis Vallencs ascendeix a 335.000 euros i destaca, sobretot, l’Espai Gerhard, del qual una bona part de la inversió ja es va fer l’any passat. L’Espai Robert Gerhard ha de ser una referència a tots els nivells tant de difusió del personatge i la seva obra com de referència de l’avantguarda relacionada principalment amb les arts audiovisuals, amb un espai multidisciplinar i interactiu que ha de complementar el futur Museu Casteller. La seva inauguració està prevista per al dia 25 de setembre, data en què s’escau el 125è aniversari del naixement del compositor vallenc.

Una altra partida important és la de l’Espai de l’Estudiant tot i que es preveu que l’edició de 2021 sigui virtual, a més de l’edició de dos llibres: un dedicat a l’església de Picamoixons i l’altre als primers anys del segle XIV a Valls.

Una de les activitats destacades del 2021 és la commemoració dels 700 anys del convent del Carme i una jornada sobre el convent de Sant Francesc en motiu de la restauració que s’està fent de la seva església. També s’està treballant en un estudi sobre les poetesses del segle XX a l’Alt Camp i en el XV Memorial Francesc Cabré d’arqueologia i les exposicions a la vitrina arqueològica del vestíbul de Sant Roc.

Es preveu també una nova edició de La Parra/Activitats de petit format, la programació mensual del Cine Club Valls, l’Estiu, temps de viatjar, els Espais de diàleg, sortides i rutes guiades, a més de noves convocatòries dels premis Josefina Cardó a treballs de recerca de batxillerat, del Premi de Natura Maria Murtra, dels premis de Salvaguarda de Patrimoni i de la Beca de fotografia Pere Català.

PUBLICITAT