La Regidoria de Sostenibilitat, Serveis Ambientals i Medi Natural de l’Ajuntament de Valls, amb la col·laboració de la Fundació Ginac, impulsarà el projecte Reciclos als patis de les escoles i instituts. El projecte és una iniciativa de Ecoembes que pretén aconseguir augmentar el patrimoni natural a les escoles de forma simbòlica amb un arbre al pati i també sensibilitzar els escolars sobre la necessitat de separar degudament els residus.

PUBLICITAT

Es plantarà un arbre de forma simbòlica al pati dels centres educatius que ho han sol·licitat. Rebran l’ajuda dels membres de la Fundació Ginac per fer la plantació i el primer reg de l’arbre al pati que els escolars en tindran cura. La Fundació Ginac és una entitat social que té com a missió aconseguir la felicitat de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental, la gent gran, les seves famílies i d’altres col·lectius amb dificultats d’inserció laboral, millorant l’autonomia personal i qualitat de vida, amb la participació activa de cada persona, oferint el suport que cadascú necessita, per a que disposin de les mateixes oportunitats que la resta de ciutadans i la plena integració social i laboral. El projecte Reciclos als patis de les escoles i instituts treballa en aquest sentit donant suport a aquests col·lectius al mateix temps que col·labora amb la seva integració social i laboral.

Amb l’objectiu de continuar augmentant la conscienciació dels ciutadans en matèria de reciclatge, Ecoembes ha llançat una iniciativa tecnològica pionera, es tracta de Reciclos, que investiga sobre noves alternatives per mobilitzar al ciutadà en matèria de reciclatge, utilitzant la tecnologia. En concret, el seu objectiu és provar com la tecnologia pot ajudar el ciutadà a reciclar més i millor i fer-ho a través d’incentius. D’aquesta manera, l’hàbit de reciclar suposa més fàcil amb les eines digitals i a més comporta una recompensa. Es posa la innovació i la tecnologia al servei del ciutadà, incentivant el simple, però important gest de dipositar un envàs en el contenidor adequat.

L’any 2020 es va iniciar a Valls el projecte Reciclos i es van posar en marxa dues iniciatives destinades a entitats socials, Càritas i Creu Roja. Així, la implantació del sistema digital de reciclatge amb recompensa d’Ecoembes va aconseguir, amb les aportacions dels vallencs que van reciclar les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes utilitzant aquest sistema pioner, material sanitari de prevenció per lluitar contra la Covid. Concretament es van adquirir mascaretes i gel hidroalcohòlic que Càritas i Creu Roja van poder oferir a les persones que tenen dificultats econòmiques per comprar aquests productes.

Valls va ser la primera ciutat de la demarcació de Tarragona en implantar Reciclos. Aquest sistema d’Ecoembes permet que els ciutadans compromesos amb el reciclatge obtinguin, a través de l’aplicació mòbil de Reciclos recompenses cada vegada que reciclen llaunes i ampolles de plàstic de begudes en un dels 126 contenidors grocs de la ciutat. Entre aquests incentius, destaquen productes i serveis relacionats amb el medi ambient i la sostenibilitat com també projectes col·laboratius de caràcter social.

PUBLICITAT