La roda de premsa del Procicat d’aquest divendres 30 d’abril ha servit per prorrogar les restriccions vigents de la Covid-19 fins al 8 de maig.

PUBLICITAT

Només a partir d’aquest dilluns 3 de maig s’aboleix el tancament a les vuit del vespre dels parc infantils del titularitat pública. A més, es permetran les assemblees esportives amb un 50% de l’aforament, amb una limitació de 500 persones en condicions normals o 1.000 si hi ha ventilació forçada.

També es manté la lliure mobilitat per Catalunya i es permeten les reunions socials sense limitació de nombre de bombolles de convivència. A més, les botigues poden continuar amb la totalitat de la seva superfície oberta amb un 30% d’aforament i la restauració dels centres comercials seguirà oberta.

A partir del 9 de maig, bars i restaurants podran obrir ininterrompudament fins a les 11 de la nit per oferir sopars. D’altra banda, també es reobiran els parcs temàtics amb un 30% d’aforament.

El fet que la pandèmia s’hagi estabilitzat ha permès al govern català avançar amb temps la fase de desescalada al país.

PUBLICITAT