Malgrat ser un curs diferent, amb diversos confinaments que han provocat haver de fer classes virtuals durant diverses setmanes, l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard ha organitzat diversos concerts per aquest maig i juny per tal de tancar el curs amb la màxima normalitat.

PUBLICITAT

D’una banda, es realitzaran una vintena d’audicions d’aula, que tindran lloc a l’aula noble de l’escola. Seran audicions de flauta, clarinet, violí i de tota la resta d’instruments que es cursen al centre. Donada la situació pandèmica, però, el públic es quedarà a fora i escoltarà el concert des de les finestres. És una fórmula que l’escola va iniciar a finals de març i, atès el bon resultat, ha proposat per al tancament de curs.

D’altra banda, les diferents agrupacions (orquestres, grups de vent, de teclats, de guitarres, combos, cors…) oferiran varis recitals en altres espais, molt més grans, per poder acollir conjunts més nombrosos. Així, aquesta setmana tindrà lloc al Centre Cultural Municipal dos concerts amb la majoria d’aquestes agrupacions. Són actuacions destinades a les famílies i amb restricció de públic. D’altra banda, i ja als jardins del Parc Barrau, tindrà lloc un altre concert amb els cors, els grups de percussió i els grups de vent més joves.

L’únic concert obert a tot tipus de públic que tancarà el curs serà, i com ja és habitual, el concert de combos per la Festa Major de Sant Joan. Enguany, i com a novetat, serà a Casa Caritat i està previst que hi participin els sis combos de l’escola.

L’escola fa un esforç més per, malgrat la situació sanitària, poder oferir espais de concert tant pels alumnes, que porten més d’un any sense poder presentar els concerts habituals, com per a les famílies, que els volen escoltar de nou.

Paral·lelament a aquesta activitat concertística, l’escola està en període de preinscripcions per al curs 2021-22. L’oferta del centre es vertebra en les classes d’instrument, la participació als grups instrumentals (orquestres, grups de vent, de teclats, de guitarres i de percussió, als cors i als combos) i la represa, tan aviat com sigui possible, d’activitats musicals i lúdiques com són les colònies de cap de setmana amb els més joves i els intercanvis amb l’alumnat de secundària.

Així mateix, l’escola continua apostant per treballar amb els diferents centres educatius i entitats socials de la ciutat per tal d’aportar coneixement i teixir complicitats amb els diferents actors educatius.

PUBLICITAT