L’Ajuntament de Valls ha aprovat una nova línia de 85.000 euros en ajuts extraordinaris a més sectors afectats per la Covid-19. Les bases estan adreçades en aquesta ocasió a la restauració, estètiques, centres de formació no reglada, gimnasos, empreses culturals i de transport col·lectiu de viatgers. S’establiran quantitats que van dels 1.000 als 300 euros.

PUBLICITAT

L’alcaldessa de la ciutat, Dolors Farré, explica que les subvencions van destinades als sectors que van haver d’aturar l’activitat durant la segona onada de la pandèmia.

Quan s’obri la convocatòria per acollir-se als ajuts, previsiblement a partir del mes de juliol un cop es completi el tràmit d’informació pública, es podran presentar sol·licituds completant el formulari que estarà disponible al portal web de l’Ajuntament de Valls i lliurar-les telemàticament a través de la seu electrònica.

A mitjans de l’any 2020, en plena pandèmia, el consistori ja va activar una primera línia d’ajuts urgents per un import global de 160.000 euros, en aquella ocasió per a comerços i serveis de proximitat que van haver de tancar també en compliment de les restriccions d’activitat per al control de la Covid-19.

També en matèria d’ajuts per les afectacions econòmiques per la Covid-19, l’Ajuntament ha mantingut la gratuïtat de la taxa d’ocupació de via pública per a les terrasses de bars i restaurants tant per a l’any 2020 com per aquest 2021. A més, com a mesura de suport a famílies i a l’activitat econòmica, s’ha congelat la pressió fiscal per aquest exercici en la totalitat de taxes, preus públics i impostos.

PUBLICITAT