Aquest dimecres s’han presentat els actes de l’orgue de Valls programats per la festa major de Sant Joan i que permetran que l’instrument s’estreni per primera vegada en aquesta celebració.

PUBLICITAT

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Valls, Marc Ayala, ha destacat que en aquest Sant Joan 2021 l’orgue tindrà una visibilitat especial.

Cornucòpia serà el concert central per a gralla i orgue, a càrrec dels vilafranquins Jonatan Carbó i Jordi Mestres, amb programa d’obres de Mompou, Bataller o Cassanyes. Aquest acte serà diumenge 20 de juny, a dos quarts d’una del migdia, i les entrades tindran un cost de 5 euros.

Per un altre costat, Josep Mateu serà l’encarregat de fer sonar l’orgue en les Llibertats d’orgue sobre el seguici vallenc amb la selecció d’algunes músiques dels elements patrimonials de la festa. El concert tindrà lloc dilluns 21 de juny, a les sis de la tarda, i l’entrada serà gratuïta.

Finalment, i en l’apartat religiós, l’orgue participarà de les cerimònies de l’Ofici de Sant Joan i les Completes (on sonarà el toc de castells). També prendrà part de l’estrena dels nous Goigs de Sant Joan.

PUBLICITAT