Amb la voluntat d’acostar el seguici popular als més petits de la ciutat, el Bou de Valls presenta per la Festa Major d’enguany una careta del bou. El retallable està pensat perquè els més petits puguin fer una manualitat al voltant d’aquest element del seguici.  

PUBLICITAT

El disseny d’aquesta careta ha estat fet per Eudald Ferré, constructor de les peces del Bou i del Bouet. L’artista vol representar la cara del bou, i permet fer aquesta careta en format de tres dimensions. En ella hi ha les banyes i les orelles per separat, que s’han d’enganxar a la cara principal. La proposta està pensada pels infants al voltant dels 5/6 anys.

Les caretes es repartiran de forma gratuïta en el marc de l’assaig del Bou i del Bouet del divendres 18, i pel qual ja hi ha entrades exhaurides. A partir del curs vinent, la voluntat de l’entitat és apropar-ho a les escoles coincidint amb la fira de Santa Úrsula i la nova edició del Correbous.

L’edició d’aquest retallable compta amb el suport de l’Ajuntament de Valls i la Xarxa de Cultura i la Generalitat de Catalunya.

L’any 2012 es presentava el Bou de Valls, amb la voluntat de seguir obrint el seguici i la festa major a entitats i col·lectius que, fins aquell moment, no havien trobat el seu espai a la festa. L’any 2017 es presentava el Bouet, la versió petita del Bou amb l’objectiu de crear planter i començar a fer partícips de la festa a les futures generacions de santjoaners.

L’any vinent es compliran 10 anys de l’estrena del Bou i 5 de l’estrena del Bouet, i la màscara pels més petits és una de les activitats prèvies a aquesta celebració.

PUBLICITAT