Aquesta setmana comencen algunes de les activitats engrescadores i divertides de l’oferta àmplia que cada any ofereix l’Ajuntament de Valls perquè les famílies puguin triar l’opció que s’ajusti millor a les seves necessitats i perquè infants, adolescents i joves gaudeixin de les merescudes vacances després d’un any marcat per les mesures de protecció imposades pel Procicat per evitar contagis a les aules.

PUBLICITAT

La Regidoria d’Educació i Política Lingüística organitza, amb la Fundació En Xarxa, els patis oberts, una proposta que tornarà a ocupar els patis de l’escola Eugeni d’Ors cada tarda de dilluns a dissabte, de les 17.30 a les 20.30h a partir d’aquest dilluns 28 de juny i s’allargarà fins al 27 d’agost. Aquesta activitat, que inclou esports, jocs d’aigua, equilibris o tardes sobre rodes, entre altres propostes, és gratuïta perquè hi puguin accedir tots els infants i adolescents.


Paral·lelament, el Centre Cívic de Valls gestiona, des del dilluns 28 de juny, les inscripcions per a tota la programació A l’estiu activa’t i viu la ciutat, entre les quals hi ha els tallers de rap, xarxes socials, mems, doblatge i retransmissions esportives que la Plataforma per la Llengua planifica per animar els joves a parlar en català i no canviar de llengua. Aquests tallers s’adrecen a joves de 12 a 18 anys. El taller de rap en català vol ser una forma divertida de descobrir la importància de la llengua catalana a través de la música urbana, amb l’objectiu de normalitzar-la. En aquest taller, que tindrà lloc els dies 6, 13, 20 i 27 de juliol a la sala d’actes de Vallsgenera de 18 a 20 h, els joves crearan i gravaran una cançó de rap pròpia. El segon taller de creació de continguts per a xarxes socials amb influenciadors reconeguts catalans, a banda de mems, de doblatge i de retransmissions esportives, es farà també les tardes del mes de juliol, concretament els dies 8, 15, 22 i 29 a les mateixes instal·lacions de Vallsgenera.

Les activitats d’estiu volen ser un entreteniment per fer més agradables els dies d’estiu, però al mateix temps són un recurs molt valuós per a infants i joves, tant des de l’àmbit educatiu com social, alhora que contribueixen a la cohesió i la inclusió socials. Per això també continua obert el Servei d’Intervenció Socioeducativa perquè els nens i nenes que hi van durant el curs escolar puguin continuar les activitats que hi fan cada dia del mes de juliol.

PUBLICITAT