Els castells tornaven a la plaça del Blat el dia de Sant Joan. Ho feien en un format breu, però de manera molt emotiva, després de més d’un any i mig sense trepitjar un dels indrets més emblemàtics del món casteller.

PUBLICITAT

Colla Vella i Colla Joves aixecaven dos pilars de 5 per culminar la prova pilot que s’iniciava a principis de juny, amb mesures de prevenció i higiene estrictes, per poder reprendre l’activitat.

Així, els 50 components d’ambdues colles han passat un test d’antígens un total de cinc vegades, l’últim abans d’entrar a plaça. En aquest sentit, tots els participants van agrair poder tornar a posar-se la camisa, enfaixar-se, sentir les gralles i recuperar les sensacions perdudes durant la pandèmia.

Un dels moments que van posar la pell de gallina a més d’un va ser l’entrada de les dues colles a la plaça del Blat, rebudes amb aplaudiments i una sentida ovació.

Set dies després de la diada, els castellers participants d’aquesta prova pilot se sotmetran a un altre test d’antígens per avaluar si hi hagut possibles contagis.

PUBLICITAT