Catalunya ha decidit aquest dimecres decretar un confinament nocturn entre la una de la matinada i les sis del matí en 158 municipis. Segons ha anunciat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una declaració institucional, volen que el toc de queda s’apliqui des d’aquest cap de setmana i durant, com a mínim, set dies. Per això, el Govern ja ha començat els tràmits per obtenir l’autorització del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

PUBLICITAT

Aragonès ha dit que la mesura afecta els municipis de més 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos diagnosticats per cada 100.000 habitants en els darrers set dies o bé aquells rodejats per altres municipis amb aquests índexs. El compromís, ha dit, és de revertir la mesura tan aviat com l’actual pandèmia ho permeti.

A la comarca de l’Alt Camp, els municipis que haurien de complir aquesta mesura són Valls i Alcover. La resolució entraria en vigor tan bon punt el TSJC ho hagi resolt positivament i es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC)

PUBLICITAT