La represa castellera simbòlica que va permetre veure dos pilars de 5 de les dues colles vallenques per la diada de Sant Joan ha estat segura. El protocol establert en la prova pilot va garantir la seguretat del centenar de castellers i castelleres que hi van prendre part.

PUBLICITAT

L’índex de positivitat dels cribratges continuats va ser molt inferior al de Catalunya i només es van registrar 2 positius per contagis externs a l’activitat. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Valls, Marc Ayala, es mostra satisfet de l’estudi.

En el conjunt de la prova pilot hi hagut una alta vinculació i implicació dels participants. Un 87,3% es van sotmetre a 4 testos d’antígens abans dels assajos i de l’actuació del dia 24.

A l’espera d’una millora de les dades epidemiològiques, totes les parts s’han compromès a seguir treballant per avançar en la represa de l’activitat castellera pensant, sobretot, en la diada de Santa Úrsula, prevista pel mes d’octubre.

PUBLICITAT