L’Alt Camp disposa des d’aquest dimarts d’un pla de reactivació socioeconòmica, amb una dotzena de projectes per revaloritzar els recursos de la comarca. El document pretén assentar les bases per treballar la reactivació econòmica, però també una millor planificació estratègica en l’àmbit del desenvolupament local i l’ocupació de l’Alt Camp i fer un treball col·laboratiu entre el màxim nombre d’agents. El pla, elaborat per l’empresa Notus-asr amb la col·laboració de diferents agents de la comarca, va donar els primers passos durant els mesos de gener, moment en què es van fer diverses entrevistes i es van iniciar els tallers amb diversos col·lectius.

PUBLICITAT

El Pla de Reactivació Socioeconòmica de l’Alt Camp consta, a part de la visió estratègica, de cinc línies de treball i dotze projectes, que inclouen cinquanta-nou mesures per tal d’incentivar i reactivar els diferents sectors de la comarca.

Les cinc línies de treball són: el manteniment de la indústria i la seva diversificació; la potenciació i desenvolupament del turisme sostenible; la generació d’ocupació, de qualitat i inclusiva; la reactivació del teixit empresarial, especialment els sectors més castigats; i l’impuls a la col·laboració publicoprivada per dinamitzar la comarca.

Els dotze projectes, que inclouen les cinquanta-nou actuacions, seran: L’Alt Camp industrial, projectes d’economia circular/simbiosi industrial, indústria zero emissions, programa de suport a les petites empreses i microempreses, xarxa de proveïdors locals, empreses en xarxa, impuls del turisme sostenible a l’Alt Camp, programa de suport a l’emprenedoria i empresaris/àries del sector agrari, l’Alt Camp, una comarca socialment responsable, programa d’orientació professional específica per a joves, programa de foment de l’ocupació dels col·lectius vulnerables, i el fòrum territorial pel desenvolupament socioeconòmic de l’Alt Camp.

PUBLICITAT