El proper ple municipal de Valls del mes de setembre debatrà, entre d’altres punts, i aprovarà, si s’escau, tres mocions proposades pel grup de Junts per Valls.

PUBLICITAT

La principal moció farà referència a la línia MAT de molt alta tensió Valmuel-Begues, en un text de rebuig a un projecte, que està previst que afecti l’Alt Camp amb fins a 67 torres d’alçades útils que van dels 22m als 59m d’alçada, amb implicacions en diversos municipis: Alcover, Bràfim, el Milà, Montferri, Nulles, Puigpelat, Rodonyà, Vallmoll, Valls i Vilabella. Pel que fa a Valls, la MAT proposa la construcció de 4 torres, que travessarien el sud del terme municipal a la zona dels Fontanals, de ponent a llevant, amb una longitud de 1466m, i que afectarien 26 finques en sòl no urbanitzable, sistema hídric, sòl de protecció especial i sòl de protecció preventiva.

Així, el text exposa el treball coordinat dut a terme, les darreres setmanes, entre el Consell Comarcal de l’Alt Camp i la resta de consells i municipis afectats, i expressa el suport als treballs i comissions tècniques operatives, i a la proposta d’al·legacions conjuntes que s’ha acordat presentar entre els diferents agents implicats.

Pel que fa a les dues altres mocions de temàtica internacional, Junts per Valls presentarà una Moció sobre la situació política a l’Afganistan, en defensa de les dones afganeses i dels Drets Humans; un text que vol posar de manifest la retallada de drets i llibertats entre la població afganesa, especialment entre dones, infants i col·lectius minoritaris, arran del recent ascens al poder del règim talibà. La tercera i última moció serà de rebuig a la devolució col·lectiva de menors des de Ceuta i en defensa del dret d’asil i la protecció internacional de les persones. Aquesta darrera proposta vol denunciar la situació irregular viscuda els darrers mesos a Ceuta en les devolucions col·lectives ordenades pel Ministeri de l’Interior del govern de l’Estat.

PUBLICITAT