L’Ajuntament de Valls engega per primer cop el pla de la Gent Gran. Tot plegat, s’impulsa per promoure l’envelliment actiu a la ciutat, adreçada al que representa el més del 18% de la població vallenca major de 65 anys i més del 21% superior als 85 anys.

PUBLICITAT

En aquest pla, es recullen diversos eixos d’acció com és la salut, la seguretat, l’acompanyament, la formació o la igualtat a la gent gran entre altres, i així evitar causes com la soledat i l’aïllament social. El regidor d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat de l’Ajuntament de Valls, Jordi Cartanyà explica la importància d’haver executat aquest primer pla per a la gent gran a la ciutat.

Amb tot es treballen en quatre eixos principals temàtics: vida quotidiana, benestar i salut, participació i igualtat i bon tracte, que es traduïran en 13 línies estratègiques treballades conjuntament amb la participació de ciutadans i tècnics.

En les properes setmanes, s’emmarcaran accions com el projecte Radars per tal d’acompanyar a la gent gran, fer trucades de seguiment de casos de soledat, i accions en diversos centres escolars visitant centres residencials per poder crear sinèrgies entre la població més jove i la gent més gran.

Des del consistori vallenc remarquen que ja s’hi han inscrit un total de 78 persones per a l’acompanyament emocional i el proper dia 5 d’octubre, s’esperen diverses accions a la Plaça del Blat com a celebració de l’efèmeride amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran.

PUBLICITAT