Destaquem el més important d’avui divendres 1 d’octubre en el quart anniversari dels fets de l’1 d’octubre de 2017 on es celebraran diversos actes a la ciutat.

PUBLICITAT

Òmnium Cultural i l’ANC ja tenen a punt els preparatius del quart anniversari de l’1 d’octubre a Valls. L’acte central serà la manifestació i els parlaments polítics al Pati, que serà el centre on acabarà la ruta de la manifestació. Sota el lema “vam guanyar l’1-O, ara toca la independència”, es farà un recorregut en 4 punts de la ciutat que començarà a les 19:30h davant l’IES Narcís Oller.

El recorregut tindrà com a segona parada el Quarter de la Guàrdia Civil per després anar-hi cap als Jutjats de Valls. Finalment, el recorregut acabarà a El Pati on allà es faran els parlaments en record dels fets de l’1 d’octubre del 2017. 

Parlem ara dels principals acords de la Junta de Govern de Valls, on s’ha aprova l’inici de l’expedient de contractació per a la licitació de les obres de rehabilitació de l’edifici de Ca Xapes de Valls. En total, s’hi destina un pressupost de mes de 2 milions 600 mil euros i on es preveu la rehabilitació d’aquest edifici protegit per què torni a ser la seu de la Llar del Jubilat.

L’edifici, que és testimoni de l’arquitectura industrial de mitjans del segle XIX a la ciutat de Valls, està protegit com a Bé Cultural d’Interès Local i fins el 2009 va acollir el centre de la gent gran.

Amb tot, es vol mantenir el volum de l’espai i la composició de les façanes protegides. Son tres plantes que s’han dividit en 2.050 metres quadrats. 

Valls commemorarà el Dia Internacional de la Gent Gran amb diversos esdeveniments.  Amb l’objectiu que les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i centre d’interès d’arreu del món, i difondre una imatge més positiva de l’envelliment. Del 6 al 10 d’octubre la Llar de Jubilats i Pensionistes de Valls i l’Alt Camp organitza la setmana cultural amb diferents actes al Teatre Principal, actuacions musicals del grup d’Esparraguera o representacions de l’obre de teatre ‘Molt soroll per a res’, a càrrec del Grup La Gata Borda.

Finalment, diumenge 10 d’octubre (a les 14h al Restaurant Casa Fèlix) hi haurà el dinar de cloenda i homenatge als socis de 90 i 100 anys, amb lliurament de pergamins de reconeixement i record de la diada. Tanmateix, des del Pla d’Acció Comunitària Inclusiva (PLACI), de la Regidoria d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat de l’Ajuntament de Valls, amb la Llar de Jubilats, es celebrarà una actuació musical a càrrec de Loren. Tot plegat, amb un recorregut pels èxits musicals de tots els temps. L’actuació tindrà lloc el dimarts 5 d’octubre a les 17h a la plaça del Blat.

Parlem d’esports per què la UE VALLS s’estrena en partit oficial a la campanya 2021-2022 a Primera Catalana i ho farà a un camp complicat com és el cas de l’Igualada. Els de Manel Cazorla arriben tot just recuperant efectius en el que es preveu una temporada llarga i poder lluitar l’ascens. 

Els vallencs ho faran amb una plantilla completament renovada amb 21 jugadors, onze d’ells son cares noves. Una pretemporada marcada per la irregularitat per les múltiples baixes que han patit els vallencs i que voldran revertir la dinàmica en partit oficial.

I el El CB Valls comença l’aventura en lliga EBA davant la seva afició, al Joana Ballart contra el Baricentro Barberà. Una estrena per als d’Oriol Pozo amb una pretemporada de nivell amb diverses victòries de prestigi com la del Salou a Lliga Catalana EBA sobre la botzina o en l’últim test contra el Cornellà, equip de LEB Plata. A més també s’ha de comptar la bona imatge oferida lluitant contra equips d’alta categoria com és el Força Lleida de LEB Or. 

D’altra banda, els vallencs volen oblidar les males sensacions del partit davant el CBT, en una lliga EBA que es preveu de les més emocionants dels darrers temps. Comandats per Oriol Besora, Marcus Vinicius, Jordi Llagostera o Jony Medina, els blanc-i-vermells voldran marcar la seva candidatura a l’ascens a LEB Plata com la temporada anterior.

PUBLICITAT