Bon dia i benvinguts a #VALLSINFO! L’informatiu diari de Ràdio Ciutat de Valls sobre les darreres novetats de la ciutat.

PUBLICITAT

Destaquem el més important d’avui divendres 5 de novembre i és que les Festes Decennals recullen les activitats de festives de l’Alt Camp.

Es fara en una sola cercavila a una tarda completa d’actuacions en carrers i recintes diferenciats. Allà, s’hi podràn veure elements festius de les festes majors de la comarca com la plantada de l’Arbre de El Pla de Manlleu, les caramelles d’Alió i Vila-rodona, el Pa Beneït de Rodonyà o el Santuari de la Mare de Déu del Lledó que es fa al Pla de Santa Maria.

A les 18h de la tarda el Passeig dels Caputxins serà l’espai central de la mostra on hi seran presents els elements de la cercavila dels municipis de l’Alt Camp. Com els gegants d’Alcover, els capgrossos centenaris del Pla de Santa Maria, els gegants de Bràfim, l’Indiot de Nulles, els gegants de Figuerola del Camp o els capgrossos de Querol, o els grallers del Pont d’Armentera, entre d’altres.

Una jornada que començarà a les 16h de la tarda pels carrers de Valls i s’allargarà fins dos quarts de vuit del vespre amb les representacions dels balls parlats i del teatre popular. Tots els espais seran de lliure accés fins a omplir l’aforament.

L’Ajuntament de Valls ha donat a conèixer el projecte “Radars”, una estratègia a la ciutat que té com a objectiu evitar la soledat de les persones grans i prevenir l’aïllament i l’exclusió social del col·lectiu.

Es tracta, del pla central enmarcat dins el Pla Municipal de la Gent Gran engegat pel consistori vallenc del 2021 fins al 2025, on hi participaran associacions veïnals, comerços, farmàcies, i professionals de diversos serveis per garantir el benestar de la gent gran.

En total, hi ha participat en la Taula Radars diverses entitats i serveis com: el Centre Cívic de Valls, Comerç de Valls, la Fundació GINAC, entre altres.

Un projecte que també posa en valor la tasca que duen a terme els petits comerços de Valls en el seu compromís social amb la ciutat. Cada comerç adherit al “Radars” tindra un distintiu de comerç adherit a la campanya com a establiments sensibles amb el col·lectiu.

La iniciativa, a més, busca que siguin aquests agents socials que puguin detectar qualsevol cas de soledat i poder-ho adreçar al consistori vallenc, per tal de traslladar-ho als impulsors de la iniciativa. 

Parlem dels acords de la Junta de Govern de Valls i és que s’aprova la convocatòria dels Premis Dolors Vives i Rodon 2021.

PUBLICITAT