Molt bon dia! aquest és el Daily Informatiu de Valls d’aquest divendres 18 de novembre. Avui destaquem que Valls recupera els actes presencials durant la Setmana de les Capacitats.

PUBLICITAT

Una jornada que commemora el Dia de Internacional de les Persones amb Discapacitat, fixat al 3 de desembre des de l’any 1992 per l’Organització de les Nacions Unides. La iniciativa arriba a la seva novena edició amb un programa farcit d’actes, tallers, cultura, xerrades i jornades divulgatives.

Les principals activitats es duran a terme durant la setmana del 29 de novembre al 5 de desembre, encara que n’hi haurà prèviament a partir del 22 de novembre i posteriorment fins el 21 de desembre.

Tots els actes organitzats al voltant de la Setmana de les Capacitats tenen com a objectiu apropar el col·lectiu per conscienciar a la ciutadania i aconseguir la plena normalització i integració de les persones amb discapacitat a la societat.

Per aquest motiu s’han programat activitats destinades especialment als alumnes de les escoles i dels instituts de la ciutat, com la jornada “Adapta’t a l’esport”.

Tanmateix enguany també destaca la instal·lació de pictogrames als passos de vianants propers als centres educatius, com a nova iniciativa municipal per a millorar l’accessibilitat i conscienciar la població en relació a les persones comunicatives diferents. Així ho explica la responsable del departament de l’itinerari de formació especial de l’IES Narcís Oller, Dolors Aguas.

La Setmana de les Capacitats compta amb la participació de totes les entitats vallenques que formen part de la Taula de les Capacitats, l’òrgan de participació que proposa i organitza actuacions per tal de garantir la igualtat d’oportunitat de totes les persones amb diversitat funcional a Valls.

En formen part la Fundació Ginac, l’Associació Trèvol, Associació Porta Oberta, Associació per la Fibromiàlgia i la SFC, Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona,  Fundació Barça, els Castellers de la Il·lusió, en col·laboració amb el Pla d’Acció Comunitarìa Inclusiva de l’Ajuntament de Valls, el Patronat Municipal d’Esports, el Consell Esportiu de l’Alt Camp, i els Instituts Narcís Oller i Jaume Huguet.

I després d’aquesta iniciativa solidària, en parlem d’una altre, i és que ja sabeu que comença el Gran Recapte d’Aliments de Valls del 19 al 27 de novembre als supermercats. 

I parlem de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1 perquè Valls comença a captar voluntaris pel tema De deu en deu. Es tracta, del grup vallenc Figa Flawas”. Un tema inèdit creat especialment per l’ocasió i adreçat a la franja de voluntariat més jove.

PUBLICITAT