Molt bon dia! aquest és el Daily Informatiu de Valls d’aquest dijous 18 de febrer. Avui destaquem les primeres impressions de Xavier Salat després de la seva renúncia.

PUBLICITAT

Dos dies després de conèixer la seva dimissió, el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Valls i regidor de Sostenibilitat, Serveis Ambientals i  Medi Natural, Xavier Salat, ha concedit una entrevista al programa “21” de Ràdio Ciutat de Valls per explicar els motius de la seva renúncia i fer balanç de la seva tasca al govern municipal. 

Salat, tal i com s’expressava en un comunicat enviat dilluns pel consistori, referma que ha estat una decisió per motius personals. En la conversa, l’encara càrrec electe de l’Ajuntament també ha analitzat la situació de la política nacional al país. Salat ha dit que els partidismes de les forces polítiques estan afeblint el procés per culminar amb la independència.

La renúncia de Xavier Salat es farà efectiva en el ple ordinari del proper dilluns 28 de febrer. A partir d’aquella data, Bàrbara Flores, que ja va ser regidora entre 2011 i 2019, retornarà al saló de plens assumint la cartera de Medi Natural. 

L’actual regidor d’Hisenda, Finances i Contractacions, Martí Barberà, serà el responsable de Serveis Mediambientals. Podeu escoltar l’entrevista sencera a Xavier Salat a la pàgina web de Ràdio Ciutat de Valls.

També destaquem que a Valls neix un projecte per donar seguretat als infants que van a peu a l’escola. L’escola Baltasar Segú, l’entitat Comerç de Valls i l’Ajuntament de Valls han posat en marxa el projecte “Botigues amigues” amb l’objectiu de crear itineraris a peu que siguin segurs per a l’alumnat de cicle superior de primària quan es desplaça entre el domicili i el centre educatiu, d’anada com de tornada. 

La iniciativa compta amb la participació d’una trentena d’establiments comercials de Valls, identificats amb els adhesius de la campanya, els quals es comprometen a ajudar els infants si tenen qualsevol problema o dificultat. El regidor d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat, Jordi Cartanya, destaca que és una iniciativa que empodera als infants per ser capaços d’anar i tornar sols de l’escola.

L’escola Baltasar Segú ha definit diversos itineraris urbans i ha buscat la col·laboració de comerços de cadascuna d’aquestes zones de la ciutat per tal que facin de botigues amigues dels infants.

El mateix centre educatiu va començar aquest treball el curs 2019-2020 com a projecte d’investigació per presentar-lo a la First Lego League, que amb el lema “City shaper” promovia iniciatives que fessin de les ciutats millors llocs on viure. L’alumnat, que aquell any feia 6è de primària, va elaborar un projecte que va ser reconegut per la regidoria d’Acció Comunitària.

PUBLICITAT