Molt bon dia! aquest és el Daily Informatiu de Valls d’aquest dilluns 21 de febrer. Avui destaquem que una campanya ciutadana demana més freqüència de trens a Valls.

PUBLICITAT

La campanya ciutadana “RENFE: pròxima parada, Valls” acumula més de 700 adhesions a través del portal Charge.org. La iniciativa iniciada per la ciutadana, Montserrat Montanyà, recorda que anteriorment hi havia diverses combinacions de trens per desplaçar-se de Valls a Barcelona o a Lleida i denuncia que, actualment, quasi no s’aturen trens a la capital de l’Alt Camp. Per això, aquesta campanya reclama que els trens que circulin en aquesta direcció facin aturada a Valls.

D’altra banda, es recorda que per fer un planeta sostenible es necessita un transport públic amb varietat d’horaris. La falta de connexió ferroviària de Valls i d’altres municipis del territori amb Barcelona i Lleida ja fa temps que és objecte de debat. 

El passat 27 de gener, l’Ajuntament de Roda de Berà aprovava una moció basada en la que impulsa l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Valls i de l’Alt Camp, en la que es demanava que un de cada dos trens que actualment arriben a l’estació de Sant Vicenç de Calders, procedents de la R2Sud, de l’Estació de França, arribin fins a Valls, aturant-se en tots els municipis pels quals passa la línia actual, entre ells Roda de Berà.

D’aquesta forma, a Roda de Berà s’augmentaria el nombre de trens que s’aturen al baixador de Roda Mar passant de 4 a 17 serveis diaris.

La moció, promoguda per l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Valls i de l’Alt Camp, també s’ha aprovat en altres municipis que es veurien afectats positivament com són Valls, Nulles- Bràfim, Vilabella o Salomó.

PUBLICITAT