L’Ajuntament de Valls, Comerç de Valls i la Plataforma per la Llengua impulsen la campanya “Digues Bon dia” que té l’objectiu de promoure l’ús del català als establiments comercials i de restauració de la ciutat com a llengua inicial.

PUBLICITAT

Tot i que el català és la llengua emprada per la majoria de comerciants, és habitual expressar-se en castellà amb interlocutors que empren aquesta llengua, i ara amb aquesta iniciativa es vol canviar aquesta situació. La regidora d’Educació i Política Lingüística, Teresa Rull, explica el funcionament de la campanya.

Plataforma per Llengua va idear la campanya amb la intenció de promoure l’ús de la llengua pròpia en espais quotidians com les botigues, els bars i els restaurants. Fins al moment, a Valls, s’hi han adherit una trentena d’establiments.

PUBLICITAT