Valls ha donat a conèixer la celebració i el programa d’actes per commemorar el 8-M, Dia Internacional de les Dones.

PUBLICITAT

Enguany, es col·locarà com a novetat a tots els centres educatius de la ciutat i a les façanes dels equipaments municipals, el color lila per què siguin visibles des d’avui mateix i fent-lo extensible els propers dies. 

Pel que fa als actes de caire institucional, el 8 de març es farà la descoberta d’una placa commemorativa en record a les infermeres de l’Hospital d’Infecciosos, ubicat durant la Guerra Civil en l’actual edifici de l’escola de la Candela, on es farà l’acte a les 11.00h del matí.

Després, hi haurà la lectura del manifest institucional, a càrrec de les dones emprenedores Heura Musté Segura i Laia Benaiges Monné, a les 12.00h a la plaça del Blat. Així ho explica el regidor d’Igualtat i Acció Comunitària, Jordi Cartanyà. 

Pel que fa a les activitats, hi haurà dues exposicions que ja es poden visitar, ‘Lesbofòbia, vers i revers d’una violència patriarcal’, instal·lada fins el 27 de març al pati d’Instituts Vallencs i “Il·lustres amb nom de dona”, comissariada per la historiadora Aïda Sánchez Martínez i ubicada al vestíbul del Teatre Principal. Finalment, el dia 9 es farà un recorregut amb coneixement urbà amb perspectiva de gènere, a càrrec del col·lectiu Punt 6, i el 12h de març. 

PUBLICITAT