El passat diumenge 27 de març va tenir lloc la 13 edició de la Caminada Popular organitzada pel Patronat d’Esports de Valls. Aquest any l’activitat ha estat solidària amb l’associació AFASIT, l’associació de famílies que han patit abusos sexuals infantils de Tarragona, i el punt de sortida i arribada ha estat a la plaça de Sant Francesc de Valls.

PUBLICITAT

La Caminada Popular comptava amb 497 persones inscrites, tot i que el dia de la caminada la xifra va ser lleugerament inferior, que varen completar un recorregut circular de prop de 15 km des de Valls, passant pels Calders, la Font de la Mare de Déu de la Llet, Casafort, Nulles, Bellavista i que va acabar de nou a Valls.

Les persones participants van fer la primera part del recorregut en una hora i mitja, i ja a Nulles van gaudir del clàssic esmorzar amb aigua, suc de fruita, poma, coca i xocolata. A més, enguany per gentilesa d’Adernats – Vinícola de Nulles, la gent que hi participava van gaudir d’una degustació de cava. La tornada, més curta, va passar per Bellavista i la urbanització Els Calders, fins arribar de nou a la plaça Sant Francesc de Valls.

En aquesta edició, la caminada va ser solidària amb la associació AFASIT, i va aconseguir una recaptació de 1.950€ gràcies a les aportacions voluntàries dels i les participants. L’Associació AFASIT neix per oferir un acompanyament a les famílies amb menors que han patit abusos sexuals. L’associació impulsa diferents accions com campanyes de sensibilització, tallers i xerrades als centres educatius, formació a professionals i oferir un espai jurídic especialitzat per al procés penal.

Com en les darreres edicions, la Caminada Popular va comptar amb el patrocini principal d’AGBAR i la col·laboració de Fleca Flaqué, Bon Àrea i, en aquesta ocasió, Adernats – Vinícola de Nulles. L’organització també vol agrair la disposició de l’Ajuntament de Nulles i el Consell Esportiu de l’Alt Camp. Per altra banda, l’activitat no seria possible sense les persones voluntàries, i una menció especial a l’associació AFASIT i a les entitats excursionistes de Valls K+ i AAEET secció muntanya.

PUBLICITAT