Les residències Montserrat Cuadrada i Alt Camp de la Fundació Vilaniu per a la Dependència han incorporat als seus dos centres geriàtrics de Valls el programa d’intervenció assistida amb gossos que impulsa l’entitat Tan Amigos.

PUBLICITAT

El programa consisteix en què cada setmana, un equip de professionals es desplaça amb gossos fins a una de les dues residències per a dur a terme una teràpia que, comptant amb els animals com a facilitadors, està especialment indicada per a persones en edat avançada. Escoltem la directora de Tan Amigos, Alexia Falcó, que parla del funcionament del projecte.

Per la seva banda, la directora de la residència Montserrat Cuadrada, Cristina Ardanuy, que explica que les intervencions assistides amb gossos ajuda als seus residents a millorar la seva autoestima.

Proyecto Tan Amigos promou des de l’any 2004 intervencions terapèutiques i educatives assistides amb gossos i actualment desenvolupa activitats setmanalment en més de 30 centres, atenent a persones de diversos perfils i amb 13 programes d’intervenció diferenciats.

Així, a més de gent gran, el Projecte Tan Amics també realitza teràpia amb animals a persones amb diversitat funcional o en risc d’exclusió social, atenent cada setmana a més de 500 persones.

Tan Amigos està format per un equip interdisciplinar amb formació universitària especialitzada (veterinària, magisteri, fisioteràpia, educació social, integració social, màster en unitats canines…) que ha permès al llarg de 17 anys d’activitat el desenvolupament de programes d’intervenció diferenciats i adaptats a cada centre i tipus d’usuari.

PUBLICITAT