La regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls i l’Associació de Restauradors impulsen la quarta edició de la Favatada Popular que se celebrarà al Pati aquest dissabte 9 d’abril. Amb el lema “De l’hort al plat, enguany els restaurants de la capital de l’Alt Camp compartiran protagonisme amb els agricultors amb l’objectiu de posar en valor aquest típic llegum, les seves propietats i la varietat dels plats i receptes que giren al seu voltant. S’espera que es reparteixin més de 1.400 racions. El regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris, ha afirmat que amb l’organització de la Favatada Valls esdevé una població de referència amb la gastronomia.

PUBLICITAT

Al Pati, entre les 12 i 2/4 de 3 del migdia, hi haurà ambient festiu amb la participació dels gegantins infantils de Picamoixons, la Gegantona i el Gegantó Lladrefaves que amenitzaran la jornada.

En aquesta edició, l’organització ha volgut donar un major protagonisme als pagesos que han mantingut viu el cultiu de les típiques faves. El representant de l’empresa I un rave, Josep Maria Figueras, ha recordat el pes que tenen les faves en la gastronomia catalana.

Per altra banda, fins el 17 d’abril, la cuina de les faves és la protagonista de les cartes dels restaurants de Valls. Enguany ha crescut el nombre d’establiments que s’han sumat a la mostra, amb 16 restaurants que incorporen la cuina de les faves als seus menús de la nova temporada, amb una gran varietat de receptes que van de les propostes més tradicionals fins a les més atrevides. El president de l’Associació de Restauradors de Valls, Joan Mira, es mostra satisfet que cada any s’afegeixin més establiments en aquesta mostra.

La venda dels tiquets per a les racions de faves es poden adquirir, fins el 8 d’abril, anticipadament a l’Oficina de Turisme (carrer de la Cort, 3), de dilluns a divendres de les 10.30h a les 13h i de les 16.30h a les 19h, i diumenge de 10h a 14h. El preu és de 3,5 euros i el tiquet inclou una ració de faves i un plat de ceràmica fet a mà.

PUBLICITAT