Molt bon dia! Aquest és el Daily Informatiu de Valls d’aquest dijous 21 d’abril. Avui expliquem que els Mossos celebren el Dia de les Esquadres a Valls.

PUBLICITAT

A més dels parlaments institucionals, la jornada ha servit per fer el lliurament de felicitacions i condecoracions en reconeixement a les actuacions rellevants i meritòries per la trajectòria professional. També s’ha fet un homenatge al treball del personal del servei d’administració, d’altres cossos de seguretat i la ciutadania.

Entre les autoritats presents a l’acte, hi havia, entre d’altres, l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Farré; la delegada del Govern al Camp de Tarragona, Teresa Pallarès; el secretari general d’Interior, Oriol Amoròs; i la directora, Marta Casany.

El Govern català va aprovar l´any 2005 declarar el dia 22 d´abril el Dia de les Esquadres.  Aquesta data ja va ser declarada el Dia dels Mossos d´Esquadra l´any 1997, ja que el mateix dia, però de l´any 1982, el Govern català va acceptar la transferència de la Secció de Mossos d´Esquadra de Barcelona a la Generalitat de Catalunya. La denominació “Dia de les Esquadres”  vol potenciar el caràcter històric del cos i d’aquelles primeres Esquadres creades en el segle XVIII, i  contribueix a la consideració del cos de Mossos d’Esquadra com a policia arrelada a la cultura i al poble de Catalunya.

PUBLICITAT