Aquest dilluns, després de l’acte públic d’escrutini a l’Ajuntament de Valls, s’han presentat els resultats de les votacions ciutadanes dels pressupostos participatius per a l’any 2022. En total, 1.165 persones han pres part en el procés de votació, assolint la xifra més alta de participació. En concret, no tan sols s’han recuperat els nivells anteriors a la pandèmia de la Covid-19, sinó que s’han batut també els registres de totes les edicions anteriors. En concret, l’índex de participació ha assolit el 5,5% del cens, per sobre del 4,45% del 2019, fins ara l’edició que havia estat més participativa.

PUBLICITAT

La creació d’un circuit de salut i la millora de l’enllumenat públic als barris del Fornàs i les Comarques han estat les propostes més votades. A més, en l’edició dels pressupostos participatius d’enguany, com a novetat la ciutadania també podia votar de manera específica per un bloc de propostes a desenvolupar en el centre històric. En aquest apartat, el projecte que ha obtingut major nombre de vots ha estat la rehabilitació d’habitatges per destinar-los a lloguer social.

Del total de 1.165 vots emesos, 841 (72,2%) van ser presencials en els diferents punts de votació habilitats en espais municipals o en urnes mòbils, mentre que 324 (27,82%) van ser de ciutadans que van optar per votar on-line a través de la web municipal o mitjançant l’aplicació mòbil App Tràmit. El regidor d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat, Jordi Cartanyà, valora positivament les xifres participació

La ciutadania ha pogut escollir entre 39 propostes presentades pels vallencs i vallenques i validades pels serveis tècnics municipals. Durant el novembre de 2021, es van celebrar sessions deliberatives sobre el Centre Històric, urbanisme, mobilitat i medi ambient, salut i esports, cultura, educació i oci, i serveis públics, dinamitzades per especialistes en participació ciutadana, que van servir per recollir algunes de les propostes col·lectives que han format part dels projectes a votació.

PUBLICITAT