Bon dia! Aquest es el daily informatiu de Radio ciutat de Valls d’aquest Divendres 13 de maig. Us parlen Miquel Llaberia i Luis Blain. Avui destaquem que El Museu de Valls celebra el Dia Internacional dels Museus amb dues activitats el dimarts 17 de maig

PUBLICITAT

El Museu de Valls celebra el Dia Internacional dels Museus amb dues activitats el dimarts 17 de maig. Aquestes consisteixen en la presentació d’una pintura de Francesc Galofre Oller, una de les últimes adquisicions del museu, i una visita guiada de l’exposició ‘Francesc Català i els fotògrafs del seu temps”. Aquest dis se celebra des de l’any 1977 i és organitzada pel Consell Internacional de Museus.

La jornada començarà a les 7 de la tarda amb la presentació del quadre, que enriquirà la col·lecció que ja posseeix el municipi. L’obra és el retrat d’un àrab que es data de l’any 1890 aproximadament i es presentarà per primera vegada davant del públic després d’un procés de restauració. A més, el Museu està preparant ja una exposició de l’artista per a principis de 2023.

Seguidament, en acabar la presentació de la pintura, iniciarà la visita guiada de l’exposició emmarcada dins l’Any Francesc Català-Roca, formada per un centenar d’imatges estructurades en cinc àmbits; instantànies del mateix Francesc Català-Roca, fotògrafs que eren actius abans de la guerra com Agustí Centelles, també un recull de fotògrafs de la seva generació, després fotògrafs que a partir dels anys setanta van voler fer fotografia creativa, i per últim alguns fotògrafs del Camp de Tarragona amb obres al Museu.

PUBLICITAT