L’Oficina Local d’Habitatge de Valls ha recuperat la major part dels indicadors prepandèmia amb un increment d’activitat generalitzat que ja es va notar l’any 2021, tot i els efectes encara de les diverses onades de la Covid-19. La memòria d’activitat presentada aquest dimecres destaca ja per l’augment d’usuaris atesos fins a les 5.493 persones, gairebé el doble que el 2020 però fins i tot també un 17,6% més que el 2019.

PUBLICITAT

Els expedients tramitats per ajuts de lloguer s’han mantingut tots aquests anys amb un increment sostingut, fins assolir els 411 l’any 2021, la xifra més alta en la història dels serveis municipals d’habitatges. Tot i que el nombre de persones ateses per sol·licitud de pisos encara és inferior als d’abans de la pandèmia, poc a poc s’estan recuperant els indicadors. Així, l’any 2021 es van atendre 123 sol·licituds de pisos, es van supervisar 117 contractes i se’n van realitzar 36 de nous.

El regidor d’Habitatge, Jordi Cartanyà, valora els avantatges que té gestionar habitatge públic directament des del consistori.

El 2021 es van concedir més de 500.000 euros en ajuts públics d’habitatge. A més, el preu mitjà dels habitatges llogats a través de la mateixa oficina es va situar en 304 euros al mes, un 26% per sota a la mitjana de les rendes de lloguer del global de la ciutat.

PUBLICITAT