La versió d’adults del ball de pastorets i el basilisc petit han estat els protagonistes dels actes previs d’aquest dissabte de la festa major de Sant Joan.

PUBLICITAT

Al matí, des del passeig del Caputxins, tenia lloc la cercavila inaugural del Ball de Pastorets de Valls, acompanyats pels balls de pastorets de Reus i Vilafranca del Penedès que actuaven com a padrins, i el ball de pastorets infantils de Valls.

El ball de pastorets formava part del seguici cerimonial, i està documentat des de 1635. La recuperació ha anat a càrrec d’un grup d’exballadors i exballadores del ball infantil amb el suport de l’Associació Cultural l’Espardenya.

La música per a mitja cobla ha estat creada per Pol Figuerola, el disseny de vestuari per Mercè Gayà, i la seva confecció per Sara Esteban.

Després d’una cercavila per diversos carrers i places de la ciutat, els Arcs del Celler del Paborde acollia la presentació del ball en societat

El mateix dia, a la tarda, a la plaça del Blat, tenia lloc la festa d’apadrinament del basilisc petit. Després que nasqués virtualment per Sant Joan 2020 arribava el seu apadrinament i una cercavila per donar-lo a conèixer. Aquesta activitat estava organitzada per la Colla Gegantera la Pessigolla.

PUBLICITAT