L’Ajuntament de Valls ha aprovat l’adquisició de l’edifici històric i protegit de Ca Ferran, un gran immoble situat entre els carrers de l’Església, del Call i dels Jueus. L’edifici té un important valor patrimonial i el consistori efectua la compra de les finques situades al carrer de l’Església 13, 15 i 17, per un import de 252.000 euros per rehabilitar-les i convertir-les en un futur equipament públic d’ús cultural. Així ho ha explicat, la regidora d’Urbanisme, Sònia Roca.

PUBLICITAT

En una primera fase, el consistori encarregarà aquest mateix any l’estudi arqueològic complet de Ca Ferran immoble que, tot i les modificacions al llarg de la seva història, data del segle XII i compta amb nombrosos vestigis medievals, entre els quals els de l’antiga sinagoga jueva de Valls.

Ca Ferran té la seva façana principal al carrer més antic de la ciutat, el carrer de l’Església conegut en els seus orígens, a la segona meitat del segle XII, com el carrer de la Vilaclosa. L’immoble es troba a tocar dels entorns protegits de Sant Joan i del Call Jueu i, amb més de 500 m2 de sòl, el conjunt de Ca Ferran és el resultat de la unió, al llarg de la seva història, de diversos edificis.

PUBLICITAT