Tornen els castells de 9 a la plaça del Blat. Després d’executar el 3de9 amb folre per part de la colla Vella en la Nit de Completes, les dues colles vallenques van poder assolir fins a tres aletes amb castells de 9 durant la diada de Sant Joan.

PUBLICITAT

Amb tot, l’únic castell carregat i descarregat va ser, de nou, el 3de9 amb folre per part de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que van repetir d’entrada, l’estructura executada el dia anterior.

Amb tot, la Colla Joves igualava el castell i en la primera ronda van carregar amb suficiència el 3de9 amb folre. Amb la canalla baixant, els poms de dalt es destructuraven, i no van poder aconseguir completar-lo. El castell va cedir quan es retiraven els dosos.

A la segona ronda, la Colla Vella volia encetar un nou castell de 9. En aquest cas, era el 4de9 amb folre. Els de la camisa rosada aconseguien fer l’aleta i carregar l’estructura, però també amb la canalla fora del castell, es van desestabilitzar els pisos inferiors. A la tercera ronda, els del Portal Nou carregaven el 4d8 amb el pilar després d’un intent desmuntat. A la ronda de pilars, descarregaven el segon pilar de 6 de la temporada. 

La Colla Joves Xiquets de Valls, que havia obert plaça amb un 5de8 de postal, finalitzava l’actuació a la plaça del Blat amb el 4de8 i dos pilars de 5.

Una diada de Sant Joan marcada per la recuperació dels castells de nou. Son els primers que es veuen a la temporada 2022 i que significa l’inici de rodatge, d’una diada de Sant Joan que posa punt i final als compromisos castellers d’aquesta festa major.

PUBLICITAT