La Cambra de Comerç  i Indústria  de Valls realitza mensualment visites a les empreses del territori per tal de conèixer les seves necessitats i intercanviar impressions. Fa uns dies van visitar Transports Calsina i Carré, un operador logístic integral amb un important centre logístic al Polígon Industrial de Valls. Destaquen per tenir servei de dipòsit duaner que els permet emmagatzemar mercaderies dels seus clients sense que aquests hagin de pagar cap mena d’impost fins al moment de l’expedició. El dipòsit permet a les empreses diferir el pagament de l’IVA d’importació, així com el dels aranzels existents fins que no es despatxi la mercaderia.

PUBLICITAT

Enguany celebren 50 anys i han realitzat una gran expansió als països del Magreb i a nous països d’Europa apostant per la tecnologia i la sostenibilitat. En aquest sentit, estan potenciant la intermodalitat. El responsable de la plataforma logística de l’empresa de Valls, Josep Targa, assegura que cal avançar en aquest sentit, “la intermodalitat és clau per reduir costos i ser més competitius i sostenibles, a més de minimitzar la manca de conductors”.

Durant la visita mantinguda, Targa posava sobre la taula la necessitat urgent de millorar les infraestructures del Polígon de Valls. En aquest sentit ha puntualitzat l’escassetat de llum, la neteja precària i les males condicions de l’asfalt: “no pot ser que els clients hagi de citar-los durant el dia perquè quan es fa fosca no tenim il·luminació exterior”.

Calsina Carré aposta pel desenvolupament logístic al Magreb, país en el qual està present des del 2002. Compten amb 20 anys d’experiència en el mercat marroquí i actualment es troben en el top 5 de transportistes internacionals al Marroc.

Des de Calsina Carré creuen que hi ha dues grans mancances al territori: la manca de personal qualificat en aspectes logístics i la falta de conductors. En aquest sentit, han iniciat la contractació de conductors d’Amèrica Llatina, perquè aquí no troben aquests perfils, diu Targa.

Des de la Cambra de Comerç de Valls s’està treballant en ambdues problemàtiques amb el Departament d’Educació de la Generalitat.

PUBLICITAT